Aplicații industriale

Industria grea

Compania a fost înființată în Mai 1953 și are o lungă tradiție în manufacturarea rulmenților de peste 60 de ani, fiind unul din cei mai importanți producători de rulmenți din centrul și sud-estul Europei.

Cheia succesului a fost atenția spre a menține cel mai ridicat nivel de calitate al produselor și serviciilor, cât și cercetarea și dezvoltarea.

Includem respectul față de clienții noștri și satisfacerea nevoilor acestora printre principiile noastre fundamentale. În consecință, încercăm să răspundem cât mai bine cerințelor din piață oferind, pe lângă rulmenți cu mărimi și forme standardizate, o gamă variată de rulmenți nestandardizați, potriviți pentru variate aplicații.

Industria Cimentului

Rulmenții pentru industria cimentului sunt proiectați să răspundă cerințelor acestei industrii precum: temperaturi înalte, resturi, sarcini grele și medii corozive.

Procesul de fabricare a cimentului are aplicații precum Cuptoare Rotative, Răcitoare de clincher, Prese cu role, mori verticale și orizontale, transportoare, etc.

Inginerii URB sunt foarte familiari cu cerințele acestui sector și au dezvoltat soluții pentru numeroase fabrici de utilaje pentru ciment. Optimizarea construcției interioare este făcută folosind programe speciale pentru simulări precum “Calcule pentru rulmenți rulanți” și “Calculele arborelui”. Aceste programe calculează grosimea peliculei de lubrifiant în elastomeric. Contactele hidrodinamice optimizând suprafețele finisate de calitate, extinzând durabilitatea rulmentului în condiții de lucru severe. 

Pentru condiții speciale se folosește Analiza Elementelor Finite care permite studii parametrice, simularea condițiilor de funcționare și optimizarea designului rulmentului în setul de cerințe de utilizare.

Rulmenții pentru aplicații speciale sunt proiectați să reziste la sarcini mari, dezaliniere, șoc și alte nevoi dificile ale rulmenților folosind oțel de înaltă calitate cu proprietăți mecanice optime și puritate.

Prelucrarea pietrei

URB a studiat analiza eșecului rulmenților în concasorul de piatră și a dezvoltat gama de rulmenți cu role sferice, puternică și robustă pentru aceste aplicații. Varianta sigilată a rulmenților sferici cu role URB menține lubrifiantul în interiorul rulmentului și contaminanțiile afară, care extind durata de viață a rulmentului. 

Un factor important de calitate al rulmenților cu role sferice este îmbunătățirea continuă a designului (nervuri conice și încoronarea capătului rolei pentru a crește capacitatea de încărcare axială), optimizează ungerea, crește capacitatea de încărcare și minimizează solicitările pe margine.

Industria reductoare

Inginerii noștri colaborează cu echipa tehnică a clienților pentru a selecta cea mai bună soluție de rulmenți în diferite aplicații, luând în considerare numeroase caracteristici de influență pentru determinarea duratei de viață a rulmenților. Specialiștii în proiectare și service utilizează cu succes programe de simulare specializate pentru a îmbunătăți continuu standardele și să personalizeze rulmenții în funcție de cerințele clienților.

Software-ul de analiză al rulmenților permite calcularea distribuției sarcinii rulmentului și a duratei de viață a rulmentului conform ISO / TS 16281 și este integrat într-un sistem de calcul al arborilor cu posibilități suplimentare, cum ar fi calculul rezistenței pentru arbori, analiza modală și interfețele cu programele de calcul ale angrenajelor. În plus față de posibilitățile de calcul ale arborelui, calculul sistemului permite calcularea sistemelor de arbori. Arborii paraleli și non paraleli și treptele planetare pot fi cuplate prin conexiuni de transmisie. Frecvențele naturale pot fi calculate pentru întregul sistem, iar formele modului sunt animate în vizualizarea 3D.

Pentru analiza structurală, inclusiv studii liniare, neliniare, URB utilizează software-ul FEA (Finite Element Analysis). Rezultatele FEM (modelarea elementelor finite) oferă referință pentru proiectarea, optimizarea și analiza defecțiunilor rulmenților rulanți și au o valoare practică inginerească.

Industria metalurgică

Datorită proceselor de fabricație de ultimă generație, a celui mai bun control al calității, a oțelului de bună calitate, a tratamentului termic și a cercetării și dezvoltării tehnice de ultimă generație, putem garanta o viață lungă pentru produsele noastre. Acest lucru face ca URB să fie adecvat pentru aplicații metalurgice.

URB utilizează cel mai nou software de analiză, simulare și calcul pentru elemente finite. Software-ul „Calculul rulmenților și calculul arborelui” are capacitatea de a obține valori exacte ale forțelor interne ale rulmentului, deviațiilor și frecvențelor naturale.

Industria minieră

În sectorul minier, condițiile severe de operare și de mediu necesită rulmenți extrem de robuști. Rulmenții pentru industria minieră sunt folosiți pentru excavatoare cu roți cu cupă, șireturi, benzi transportoare, camioane, stivuitoare, transport echipamente și mine, încărcătoare, foarfece lungi de perete, palanuri.

Industria minieră folosește mai multe tipuri de rulmenți: rulmenți cilindrici, rulmenți cu bile, rulmenți cu role sferice și rulmenți cu role conice.

Industria feroviară

Pentru sistemele feroviare compania noastră oferă rulmenți care funcționează la viteze mari, pentru a atinge durabilitate ridicată și cerințe minime de întreținere. Calitatea produselor noastre este rezultatul a 60 de ani de experiență în fabricarea rulmenților pentru aplicații feroviare.

Prin cercetare și dezvoltare, performanța acestora a fost adaptată pentru a satisface cerințele ridicate ale vehiculelor feroviare moderne. Serviciul nostru include consultanță de specialitate cu privire la aplicații, consultanță tehnică, calcul și testare avansată a rulmenților rulanți etc.

În prezent rulmenții URB rulează pe următoarele sisteme de cale ferată: turcă, bulgară, română, poloneză, vietnameză și greacă.

Echipamente vibratoare

Rulmenții din aceste aplicații sunt supuși unor condiții de operare foarte severe. Acțiunile de agitare ale echipamentelor vibrante supun rulmenții la sarcini foarte grele, inclusiv la sarcini de impact. Sarcina suplimentară este creată de forțe mai mari „G” generate de accelerație în aplicație. Rulmenții sunt acționați cu viteză mai mare.

Industria eoliană

Tehnologia turbinelor eoliene continuă să progreseze pentru o eficiență sporită, fiabilitate și o durată mai mare de viață a echipamentelor. Proiectele inovatoare de rulmenți de la URB sunt esențiale în aceste îmbunătățirea și răspândirea utilizării tehnologiei eoliene pentru generarea de energie electrică.

Inginerii URB vă pot ajuta să specificați tipul rulmentului, dimensiunea pentru a îndeplini cerințele critice ale clienților și reglementările din industrie. URB furnizează o gamă largă de rulmenți unor industrii specializate, inclusiv variate tipuri utilizate în mod obișnuit pentru aplicații de energie eoliană